Ajassa

Oulun metropoliitta Elia käsitteli alla julkaistussa puheessaan muun muassa vainajien kunnioittamista ja muisteluperinnettä. Saamelaisvainajien uudelleen maahan laskemisen muistotilaisuus pidettiin Inarissa sunnuntaina 7. elokuuta.
Tapahtuman todistivat samat opetuslapset, jotka tulivat todistamaan myös Kristuksen kampaillun Getsemanessa: Pietari, Jaakob ja Johannes. ”Valaiskoon Jumalansynnyttäjän rukouksien tähden meitäkin, syntisiä, ikuinen valkeutesi."
Siinä, missä vainajia muistellaan esimerkiksi panihidan muodossa, nousee tärkeäksi osaksi myös itse haudasta huolehtiminen.
Juhannus, keskikesän juhla, lainaa nimensä Johannekselta: kesän kauneimpaan aikaan 24. kesäkuuta muistellaan Johannes Kastajaa eli Johannes Edelläkävijää. Hän on näkyvä hahmo ikoneissa ja taiteessa muutenkin. Johanneksen lisäksi monen mielikuvitusta on kiehtonut Salome, jonka tanssi sai aikaan
Risuja vai ruusuja – vaiko molempia? Missä onnistuimme, ja missä olisi parantamisen varaa? Voit vastata Aamun Koiton lukijakyselyyn aina 10. elokuuta saakka.
Uusimpien Aamun Koitto -näköislehtien linkit lisätään tähän artikkeliin sitä mukaa, kun ne ovat saatavilla.
Uutuuskirjassa igumenia Marinan kiehtovaa persoonaa, tapahtumarikasta elämää ja elämäntyön merkitystä valottavat monet eri henkilöt.
Kesäkuun 13. päivä Valamon luostarissa startannut kripari kokoaa nuoria kaikista kolmesta hiippakunnasta.
Raamattu ohjeistaa: ”Älä tapa”. Silti kristityt ovat joutuneet tämän eettisen ristiriidan eteen kautta kristikunnan historian. Kirkko tuo toivoa sekä niille, jotka ovat kohdanneet väkivaltaa – kuin myös niille, jotka ovat joutuneet käyttämään sitä.
RIISA:n arkisto sisältää 15 skeemaigumeni Johanneksen kirjettä vuosilta 1943-1956, jotka oli lähetetty nunna Marialle.
Pyhän Hengen vuodattaminen oli kertaluonteinen tapahtuma, mutta Kirkon siinä saama lahja, Jumalan yhteys, on pysyvä.
Esirukouksin voi saatella niin eläviä kuin jo kuolleita läheisiä – joko yksin tai yhdessä seurakunnan kanssa.
Auringolla tuotettu sähköenergia hyödynnetään erityisesti kesäaikana yrttituotantotilojen yrttikuivureiden käytössä. Hankinnan rahoittamiseen on saatu tälle vuodelle opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustusta.
”Tämä Jeesus, joka otettiin teidän luotanne taivaaseen, tulee kerran takaisin, samalla tavoin kuin näitte hänen taivaaseen menevän.” (Ap.teot 1:11)  Apostolin kertomus luo vahvan yhteyden Kristuksen taivaaseenastumisen ja Hänen toisen tulemisensa välille.
Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo ei ole tyytyväinen ortodoksisten kirkkojen linjauksiin. Niitä hahmoteltiin Kirkkojen maailmanneuvoston yleiskokoukseen valmistavassa esikokouksessa.
Painotalo aikoo toimittaa Kuopion ja Karjalan hiippakunnan alueen ortodokseille Aamun Koitto -printtilehden 2/2022 korjatut numerot.
Kirkollishallituksen uusimman päätöksen mukaisesti Aamun Koitto ilmestyy painettuna lehtenä enää kahdesti tänä vuonna. Syynä ovat muun muassa polttoaineiden hinnannousun ja paperin saatavuuden aiheuttamat, ennakoitua suuremmat kustannukset.
Muun muassa isä Joel Haahtelan haastattelusta puuttuu sivu. Virhe on tapahtunut lehden painovaiheessa.
Jumala on rakkaus, ja pääsiäinen kutsuu meitä ottamaan vastaan Hänen rakkautensa, jonka riemuvoittoa kuolemasta koko luomakunta nyt julistaa.
”Tulkaa, ottakaa valo!” Herran Pääsiäinen koittaa, ja meitä kutsutaan ylistämään ylösnoussutta Kristusta. Toisin kuin pandemian hankalimpina kausina, tänä vuonna saamme astua sisään kirkkoon ja yhteen kokoontuneina jaamme ylösnousemusjuhlan ilon!
Nyt tiedän, minkä kirjan mieluusti pitäisin kuolemaa tehdessäni vuoteeni vierellä. Se olisi Jeesus-lapsen Teresan Viimeiset keskustelut.
Kirkkomme musiikki on rukousta ja rukous musiikkia.