Ajassa

Apulaispiispaksi valittu igumeni Sergei toimii Valamon luostarin johtajana vuoden loppuun. Sen jälkeen koittaa lähtö luostarista, missä hän on asunut yli puolet elämästään, 31 vuotta.
Piispainkokous suoritti vaalin ehdollepanon tiistaina ennen puoltapäivää.
Apulaispiispan vaali on määrä toimittaa torstaina 25.marraskuuta.
Apulaispiispan vaali nousi odotetusti kirkolliskokouksen avajaispäivän ykköspuheenaiheeksi.
Kirkolliskokoukselle on tehty aloite jumalanpalvelustekstien kääntämiseksi koltansaameksi. Aamun Koitto kuunteli kaksi painavaa puheenvuoroa asian puolesta.
Kirkolliskokouksen täysistunnot ovat julkisia, ja niitä voi seurata verkossa. Myös Aamun Koitto on paikalla poimimassa kiinnostavia puheenaiheita ja kommentteja.
Suomen ortodoksisella kirkolla on ollut vuosikymmenten varrella jo toistakymmentä apulaispiispaa, ja lähes kaikki itsenäisyyden aikaiset ortodoksiset piispat ovat aloittaneet uransa apulaispiispana.
Suomen ortodoksinen kirkko lanseeraa 26. marraskuuta ilmestyvän Aamun Koiton välissä sielunhoitotahtoa ilmaisevan kortin. Mutta miksi se on tarpeen? Lue uusin printtilehti, niin tiedät!
Uusimpien Aamun Koitto -näköislehtien linkit lisätään tähän artikkeliin sitä mukaa, kun ne ovat saatavilla.
Esirukouksin voi saatella niin eläviä kuin jo kuolleita läheisiä – joko yksin tai yhdessä seurakunnan kanssa.
Tämä juhlahaastattelu on julkaistu alun perin Kirkkonummen Sanomissa 19. kesäkuuta 2016. Nyt nostalginen teksti julkaistaan päivitettynä uudelleen, kun Pokrovan kirkko juhlii 20 vuottaan ja Pokrovan yhteisö 25-vuotista olemassaoloaan.
Ikonimaalaus on nostattanut kirkossamme suuria tunteita etenkin viime aikoina. Mihin tai kehen pitäisi luottaa ikonografisissa kysymyksissä?
Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo osallistuu juhlaliturgiaan.
Järjestyksessä toinen, valtakunnallinen Aamun Koitto on ilmestynyt printtilehtenä.
Tällä kertaa keräyksen olisi pitänyt kestää aina lokakuun loppuun, mutta pienkeräyksen maksimisumma saavutettiin jälleen odotettua aiemmin.
Suomen ortodoksisessa kirkossa on saatu viettää suorastaan kirkkojen juhlakautta aina elokuun lopusta lukien.
Kirkon suojeluspyhä saavutti marttyyriyden seppeleen pyhän suurmarttyyri Georgios Voittajan kanssa vuonna 303.
Kirkkoa on korjattu 1,4 miljoonalla eurolla, ja pyhäkön katolla kiiltelevät Sodankylän Tankavaaran jokikullalla kullatut ristit ja kupoli.
Pienkeräyksen takarajaksi on määritelty lokakuun loppu. Edellinen keräys päättyi etuajassa varsin positiivisesta syystä.
Yhä useampi Suomen ortodoksisen kirkon pappi tai työntekijä on aktiivinen sosiaalisessa mediassa,
Jumalanäidin ylistys on yksi neljästä ikonista, jotka käkisalmelaiset hankkivat Valamon luostarista vuonna 1757. Ikoni on ollut esillä museossa vuodesta 1957 lähtien.
60-vuotiaana menehtynyt arkkimandriitta Mefodi (1961- 2021) tuli tutuksi myös suomalaisille pyhiinvaellusmatkojen myötä.
Kidutetun yhdeksänvuotiaan Agapen rinnalla nähdyt valkopukuiset miehet vievät ajatukset kolmeen hurskaaseen nuorukaiseen pätsissä.
Rajujen vaiheiden jälkeen Elia kohtasi Jumalan hiljaisessa huminassa.