Lintulan luostari Palokissa loppukesällä
Ajassa

Uusi keräys menossa Lintulan luostarin hyväksi – viimeksi pienkeräyksen raja ylittyi ennätysvauhtia

Pienkeräyksen takarajaksi on määritelty lokakuun loppu. Edellinen keräys päättyi etuajassa varsin positiivisesta syystä.
24.08.2021 - 14:39 | Teksti: Susanna Somppi | Kuva: Lintulan luostari

Lintulan Luostarin Ystävät ry. järjestää pienkeräyksen ajalla 1.8.- 31.10.2021 Pyhän Kolminaisuuden luostarin toiminnan tukemiseen. Koronaepidemia on vähentänyt merkittävästi Lintulan luostarin tuloja, joten taloudellinen tilanne on tällä hetkellä vaikea. Pienkeräyksen maksutiedot löytyvät jutun lopusta.

Viimeksi pienkeräykselle määritelty 10 000 euron maksimisumma oli koossa jo viikon kuluttua. Huhtikuun alussa alkanut edellinen, niin ikään Lintulan Luostarin Ystävien organisoima pienkeräys päättyi yllättäen jo 7. huhtikuuta, koska pienkeräyksen yläraja saavutettiin. Pienkeräyksen maksimisumma on 10 000 euroa, ja keräys saa kestää korkeintaan kolme kuukautta. Edellisen keräyksen päättymispäivä piti olla alun perin vasta 30. kesäkuuta.

Edellisen keräyksen päätyttyä Lintulan luostari reagoi välittömästi.
– Ylösnoussut Vapahtaja palkitsee hyvyytenne, ja Lintulassa muistetaan rukouksin Teitä kaikkia luostarin hyväntekijöitä päivittäisissä palveluksissa, kuului Lintulan luostarin kiitosviesti.

Sytytä tuohuksia etänä

Halukkaat voivat tukea Lintulan luostaria paitsi meneillään olevan uuden keräyksen kautta, myös hankkimalla luostarin matkamuistomyymälästä tuohuksia, ikoneita, ikonikortteja, äänitteitä tai kirjoja.

Luostarin tuotteita voi ostaa myös Lintulan Pyhän Kolminaisuuden luostarin verkkokaupasta. Tilauksen voi tehdä joko yksin tai joukkotilauksena, jolloin tilausmäärän kasvaessa pakkaus- ja lähetyskulut ovat vastaavasti pienemmät henkilöä kohden.

Hyvin kätevä tapa tukea luostaria ja muistaa läheisiä, on ostaa luostarin verkkokaupasta ”etätuohuksia”. Luostarissa tuohukset sytytetään ikonin eteen tai vaihtoehtoisesti läheisen muistolle vainajainmuistelupöydälle. Kolmen ”etätuohuksen” yhteishinta on viisi euroa. Tilausta tehdessä on mahdollista kirjoittaa viesti tilauslomakkeen yhteydessä olevaan kommenttikenttään.

Lintulan Luostarin Ystävät ry:n pienkeräystili: FI17 1064 3500 1763 70
Maksuviite: 8866
Keräyslupa: RA/2021/883