Arki & ihmiset

Luostareissamme uusia vihkimyksiä: munkki Rafael ja nunna Siluana – Pelasta, Herra, palvelijasi!

Valamon luostarissa vihittiin sunnuntaina 10.4. munkiksi veli Mikael, joka sai vihkimisen yhteydessä nimen munkki Rafael. Lintulan luostarin sisar Juliana vihittiin nunnaksi torstaina 7. huhtikuuta nimellä nunna Siluana.
12.04.2022 - 14:44 | Teksti: Maria Hattunen | Kuva: Grigorij Torkel, Lintulan luostari
Vastavihitty munkki Rafael Valamon luostarin pääkirkossa

Lintulan luostarissa vuodesta 2002 saakka kilvoitellut ja vuonna 2006 viitankantajaksi vihitty sisar Juliana (Niemelä) vihittiin nunnaksi torstaina 7. huhtikuuta nimellä nunna Siluana. Porilainen äiti Siluana on aloittanut luostarielämän vuonna 2001 Krysopigin luostarissa. Hänen kuuliaisuustehtäviään ovat tällä hetkellä mm. kaikki Lintulan luostarin tietotekniikkaan liittyvät asiat. Autonkuljettajana hän hoitaa lisäksi lukemattomia välttämättömiä ostos- ja kuljetusmatkoja.

Nunna Siluana Lintulan luostarin kirkossa tuohus kädessään
Nunna Siluana huolehtii Lintulassa myös lintujen talviruokinnasta ja luostarin kahden kissan hyvinvoinnista.

Valamon luostarissa vihittiin puolestaan sunnuntaina 10.4. munkiksi veli Mikael (Oiva Emil Mikaeli Lappi), joka sai vihkimisen yhteydessä nimen munkki Rafael. Lapualla syntynyt munkki Rafael on asunut pitkiä jaksoja Iso-Britanniassa ja jonkin aikaa myös Venäjällä. Hän aloitti kilvoituksensa Valamossa nelisen vuotta sitten. Kuuliaisuustehtäviin lukeutuvat esimerkiksi luostarin sihteerin tehtävät. Toisena suurena kuuliaisuustehtäväkokonaisuutena ovat maataloustyöt, mm. lampaiden hoitaminen. Kirkossa hän on usein lukijana.

Pelasta, Herra, palvelijasi nunna Siluana ja munkki Rafael!

Pääkuva ylhäällä: Munkki Rafael tekee Valamossa muun muassa maataloustyötä.