Isä Aleksej Sjöberg vihmoo koiraa luomakunnan päivänä pyhitetyllä vedellä
Arki & ihmiset

Osallistu Aamun Koiton kesäiseen valokuvakilpailuun: Luonto, luomakunta ja ortodoksisuus

Nappasitko kivan kuvan luonnosta, luontokappaleesta tai vaikkapa kesäisestä praasniekasta? Aamun Koitto julistaa kesäisen lukijakilpailun alkaneeksi!
23.06.2022 - 01:02 | Teksti: Susanna Somppi | Kuva: Maria Hattunen
Isä Aleksej Sjöberg vihmoo koiraa luomakunnan päivänä pyhitetyllä vedellä

Aamun Koiton valokuvakilpailuun toivotaan kesäisiä kuvia, joissa ovat aiheena luonto, luontokappaleet tai jokin kesäinen kirkollinen tapahtuma, kuten praasniekka – ja tällöinkin luontoaiheen toivotaan olevan vahvasti läsnä.

Kilpailu alkaa Herran edelläkävijän, Johannes Kastajan syntymän muistopäivänä 24. kesäkuuta, ja valokuvia voi lähettää aina 26. elokuuta saakka. Kisan voittaja sekä kärkisijoille yltäneet julistetaan Aamun Koiton verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa  kirkkovuoden alkaessa 1. syyskuuta. Kyseinen päivä on myös ekumeenisen patriarkan siunaama luomakunnan päivä.

Kuvia voi lähettää osoitteeseen aamunkoitto@ort.fi, ja kuvakilpailun satoa voidaan julkaista Aamun Koiton verkkolehdessä ja some-kanavissa pitkin kesää jo ennen kisan ratkeamista. Samoin kuvia voidaan julkaista myöhemmin lehden verkko- ja printtiversioissa samoin kuin Suomen ortodoksisen kirkon ort.fi -sivuilla.

Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja, jotka liittyvät ortodoksisuuteen. Kirjapalkinnon saavat myös kolmen kärkeen yltäneet osallistujat.

Laitathan kuvan mukana viestiisi kuvaajan nimen, osoitteen sekä tiedon siitä, missä ja milloin kuva on otettu – ja jos kuvassa esiintyy tunnistettavissa olevia henkilöitä, myös heidän nimensä. Huomaathan, että kuvassa tunnistettavasti esiintyvien henkilöiden kuvaamiseen täytyy kysyä lupa etukäteen.

Aamun Koitto toivottaa mukavia kuvaushetkiä ja onnea kisaan!

Pääkuva ylhäällä: Isä Aleksej Sjöberg vihmoo mallikelpoisesti käyttäytyvää lemmikkiä Pyhän Aleksanteri Nevskin ja pyhän Nikolaoksen kirkon edustalla Tampereella.