Arki & ihmiset

Arkkipiispa Leo palkitsi kirkon viestintätiimin jäsenet Pyhän Karitsan ritarikunnan 1. luokan mitalilla

Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa palkitsi kirkon viestijät myöntämällä heille Pyhän Karitsan ritarikunnan 1. luokan mitalin tunnustuksena toiminnasta kirkon hyväksi ja kiitoksena Ekumeenisen patriarkka Bartolomeoksen vierailuun liittyvästä viestintätyöstä. 
| Teksti: Susanna Somppi | Kuva: Andreas Salminen
Suomen ortodoksisen kirkon viestintätiimin palkitseminen ja arkkipiispa Leo

Arkkipiispa Leo jakoi huomionosoitukset yhteisen lounaan päätteeksi 3. lokakuuta Helsingissä. Välittömät tunnelmat viestintätiimin keskuudessa olivat häkeltyneen yllättyneet – ja tottakai ilahtuneet. Kirkon viestintätiimi tekee jatkuvasti tiivistä yhteistyötä keskenään, minkä lisäksi jokainen palkituista kytkeytyy tavalla tai toisella Aamun Koittoon.

Kirkon vastaava tiedottaja Maria Hattunen toimii tällä hetkellä päätyönsä lisäksi Aamun Koiton toimitussihteerinä. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri (Turun yliopisto, 1999) ja teologian maisteri (Itä-Suomen yliopisto, 2010). Hän on työskennellyt kirkkomme viestinnässä lokakuusta 2014 alkaen, josta nykyisessä toimessaan vuoden 2016 alusta. Vuodet 2010 ja 2011 Hattunen työskenteli valtakunnallista Aamun Koittoa edeltävän samannimisen lehden toimitussihteerinä, ja 2010-luvun puolivälistä Aamun Koiton ”uuteen alkuun” asti Paimen-Sanomien toimitussihteerinä. Lisäksi hänellä on takanaan yksi kausi kirkolliskokousedustajana, minkä lisäksi Hattunen toimii vapaaehtoisena kotiseurakunnassaan Tampereella muun muassa katekumeeniopetuksen parissa. Maria Hattunen palkittiin vajaa vuosi sitten Vuoden työntekijänä

Isä Vladimir Sokratilin työskentelee tällä hetkellä kirkkomme venäjänkielisenä tiedottajana ja päätoimensa ohessa myös Aamun Koiton toimittajana. Hän on suorittanut Kandidat bogoslovia -tutkinnon Pietarin Hengellisessä akatemiassa vuonna 1999, minkä lisäksi hän on kouluttautunut sairaanhoitajaksi ja ensihoitajaksi. Ennen nykyistä työtään isä Vladimir toimi vuosina 1999–2017 teologisten aineiden opettajana Valamon opistossa. Hänet vihittiin papiksi palmusunnuntaina 2023. Isä Vladimir kirjoittaa Aamun Koittoon ensisijaisesti ortodoksisuuteen liittyviä tekstejä.

Helsingin ortodoksisen seurakunnan tiedottaja Vlada Wahlstén valittiin nykyiseen toimeensa vuonna 2012. Wahlstén on tehnyt myös kirkon tiedottajan töitä tuolloisen viestintätiimin jäsenenä vuosina 2013–2015. Wahlstén on valmistunut valtioteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta 2012. Myös hän liittyy tiiviisti Aamun Koittoon paitsi viestintätiimin jäsenenä, myös kirjoittamalla lehteen päätyönsä ohessa, mikäli työtilanne sen sallii. Lisäksi hän kuuluu lehden toimitusneuvostoon.

Päätoimittaja Susanna Somppi siirtyi nykyiseen työhönsä Helsingin ortodoksisen seurakunnan palveluksesta, missä hän toimi seurakunnan tiedottajan sijaisena 2019–2020.
Somppi valmistui filosofian maisteriksi Tampereen yliopistosta vuonna 1995, minkä jälkeen hän on kouluttautunut myös sosionomiksi. Somppi on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Iltalehden uutistoimittajana sekä Kirkko ja kaupunki -lehden uutistoimittajana ja verkkosihteerinä, erikoissuunnittelijana Rikosseuraamuslaitoksella ja ohjaajana lastensuojelun erityisyksikössä. Nykyisessä työssään Somppi aloitti joulukuussa 2020.


Pääkuvassa vasemmalta oikealle Aamun Koiton päätoimittaja Susanna Somppi, kirkon vastaava tiedottaja Maria Hattunen, arkkipiispa Leo, Helsingin ortodoksisen seurakunnan tiedottaja Vlada Wahstén ja venäjänkielinen tiedottaja, isä Vladimir Sokratilin.