Minisaarna

Minisaarna: Yhteys Jeesukseen merkitsee avointa yhteyttä Isään

Torstai 16.5.2024. Herran taivaaseenastumisen jälkijuhla.
| Teksti: Marko Mäkinen | Kuva: Wikimedia Commons
Kristuksen taivaaseenastuminen ikoni

(Joh. 16:23–33)

Evankeliumissa Jeesus rohkaisee opetuslapsiaan anomaan hänen nimessään ja he saavat. Näin pyytäessä heidän ilostaan tulee täydellistä. Jeesus sanoo puhuneensa heille tähän asti vertauksin, mutta nyt hän puhuu avoimesti kaiken Isästä. He tulevat anomaan Jeesuksen nimessä, ja Isä itse vastaa heille, sillä hän rakastaa heitä, koska he ovat rakastaneet häntä ja ovat uskoneet, että hän on tullut Jumalan luota. Hän on tullut Isän luota ja nyt palaa hänen luokseen.

Tämän kuultuaan opetuslapset tunnustavat, että Jeesus on tullut Isän luota. Jeesus sanoo heidän nyt uskovan, mutta tulee aika, jolloin he joutuvat hajalle ja jättävät hänet yksin: Isä on kuitenkin hänen kanssaan. Jeesus sanoo puhuneensa tämän, jotta heillä olisi hänessä rauha.

***

Yhteys Jeesukseen merkitsee avointa yhteyttä Isään. Hän kuulee rukoukset, jotka lausutaan Jeesuksen nimessä ja rakkaudesta Vapahtajaan.

Opetuslapset kuitenkin vielä kieltäisivät Herran hänen ristiinnaulitsemisensa edellä. Jeesus kertoi tämän edeltä, etteivät he joutuisi epätoivoon, vaan löytäisivät ajallaan rauhan hänessä.

Elämän koettelemuksissa, vaikeuksissa ja ahdistuksissa yhteys Herraan voi huojua tai murtua. Vapahtaja ei kuitenkaan hylkää, vaan kutsuu rakkaudessaan, että meillä olisi jälleen rauha hänessä. Tämä on paluun aika.