Pääsiäisikoni Kristuksen Ylösnousemus
Minisaarna

Minisaarna: Yhteys Herraan synnyttää ja vahvistaa uskoa

Torstai 18.4.2024. Pääsiäisajan kolmannen viikon torstai.
| Teksti: Marko Mäkinen | Kuva: Heikki Santasalo
Pääsiäisikoni Kristuksen ylösnousemus

(Joh. 6:40–44)
Evankeliumissa Jeesus kertoo luokseen tulleille ihmisille, miten hänen Isänsä tahtoo, että jokaisella, joka näkee Pojan ja uskoo häneen, on ikuinen elämä: Jeesus herättää häneen uskovat viimeisenä päivänä.

Jeesuksen sanat siitä, että hän tullut alas taivaasta, herättää kuulijoissa ärtymystä, koska he tiesivät hänet Joosefin pojaksi ja tunsivat hänen isänsä ja äitinsä: miten hän saattoi sitten sanoa tulleensa taivaasta?Jeesus kehottaa heitä olemaan nurisematta, sillä kukaan ei voi tulla hänen luokseen, ellei Isä, joka on hänet lähettänyt, vedä häntä. Jeesus herättää viimeisenä päivänä jokaisen, joka tulee hänen luokseen.

***
Kohdatessamme Jeesuksen kirkossa alamme nähdä eri tavoin. Yhteys Herraan synnyttää ja vahvistaa uskoa.
Jotkut ihmisistä nurisivat, sillä he eivät ymmärtäneet Jeesuksen syntymän mysteeriä ja Jumalan Pojan ihmiseksi tulemista. He torjuivat Jumalan kutsun.

Iankaikkinen elämä annetaan kuitenkin jokaiselle, joka Isän kutsun kuullessaan tulee Jeesuksen luo. Yhteys Jeesuksen merkitsee ikuisen elämän alkua jo tässä ajassa ja aikojen lopulla tapahtuvaa ruumiillista ylösnousemusta Herran luo taivaaseen. 

Kristus nousi kuolleista!