Minisaarna

Minisaarna: Varo vääriä profeettoja

Tiistai 23.1.2024.
23.01.2024 - 01:02 | Teksti: Marko Mäkinen | Kuva: RIISA
Evakko Kristus ikoni

(Mark. 13:14‒23)

Evankeliumissa Jeesus varoittaa opetuslapsiaan, että kaikkien Juudeassa asuvien on paettava välittömästi vuorille, kun he näkevät turmion iljetyksen seisovan paikassa, jossa se ei saisi olla. Heidän tuli rukoilla, ettei se tapahtuisi talviaikaan, sillä ahdinko tulisi olemaan kaikkea aiempaa suurempi. Ellei Herra olisi lyhentänyt sitä aikaa, kukaan ihminen ei säilyisi, mutta Jumala on lyhentänyt sen ajan valitsemiensa ihmisten tähden.

Jos joku sanoo, että tuolla on Messias, heidän ei pidä uskoa, sillä vääriä messiaita ja profeettoja ilmaantuu. He tekevät tunnustekoja ja ihmeitä johtaakseen, jos mahdollista, harhaan myös valitut. Opetuslasten on pidettävä varansa ja muistaa, että Jeesus on kertonut tämän edeltä.

***

Jeesuksen sanat viittaavat sekä lähestyvään Jerusalemin tuhoon, että kaukaisempaan aikaan, kun koko maailma joutuu koetukseen ennen Vapahtajan toista tulemusta.

Ahdingon ajat ovat aina nostaneet esille vääriä opettajia, jotka eksyttävät ihmisiä opetuksellaan ja saattavat heidät turmioon.

Kirkko uskoo ihmeisiin, mutta kristillisen uskon perusta on luottamus Jeesukseen, hänen seuraamisensa, sekä Vapahtajan että lähimmäisen palveleminen, kasvu eheiksi ihmisiksi. Sellainen ihminen ei säiky vaikeita aikoja eikä seuraa petollisia opetuksia, vaan pysyy Kristuksen ja kirkon yhteydessä.