Minisaarna

Minisaarna: Valvokaa, sillä Herran toisen tulemisen hetki on salattu

Torstai 25.1.2024.
| Teksti: Marko Mäkinen | Kuva: RIISA
Evakko Kristus ikoni

(Mark. 13:31‒14:2)

Evankeliumissa Jeesus kertoo, etteivät hänen sanansa katoa, mutta hänen tulemuksensa hetkeä eivät tiedä edes enkelit taivaassa tai Jumalan Poika, vaan ainoastaan Isä. Sen tähden opetuslasten tulee olla varuillaan ja valveilla. Samalla tavoin talon palvelijoiden ja vartijan tulee valvoa tehtävänsä mukaan. He eivät tiedä, koska talon herra tulee. Siksi on varottava, ettei hän tapaa heitä nukkumasta. Siksi Jeesus sanoo: valvokaa!

Tästä oli enää kaksi päivää pääsiäiseen ja happamattoman leivän juhlaan. Kansan oppineet pohtivat, millaisella juonella he saisivat Jeesuksen käsiinsä voidakseen tappaa hänet niin, ettei kansa alkaisi mellakoida.

***

Jeesuksen paluun hetki on salaisuus. Erilaisten ajankohtien esittäminen ei ole kristillistä.

Avointa ja paljastettua sen sijaan on se, että Jeesus kutsuu omiaan pysymään hereillä ja valvomaan eli elämään kutsumuksensa mukaan. Kirkossa jokaisella on oma palvelutehtävänsä, mutta kutsu valvomiseen on yhteinen.

Erilaiset kutsumustiet eivät ole toistaan parempia, sillä jokainen sisältää kutsun elää kristityn elämää. Pelastukseen johtava tie löytyy oman kutsumuksen keskeltä, kun valvomme Jumalaa rakastaen.