Minisaarna

Minisaarna: Sekä hyvyydellä että pahuudella on oma palkkansa

Torstai 27.6.2024. Matteuksen kuudennen viikon torstai.
| Teksti: Marko Mäkinen | Kuva: Wikimedia Commons
Pietari ja Paavali pyhät apostolit ikonissa

(Matt. 13:36–43)

Evankeliumissa opetuslapset pyytävät Jeesusta selittämään heille vertauksen rikkaviljasta. Jeesus kertoo miehen, joka kylvää hyvää siementä, tarkoittavan häntä. Pelto on maailma. Hyvä siemen ovat ne, jotka kuuluvat taivasten valtakuntaan, huono siemen ovat ne, jotka ovat paholaisen vallassa ja paholaisen kylvöä.

Elonkorjuu on maailmanloppu ja korjuumiehet enkeleitä. Huono kylvö hävitetään polttamalla, kun Ihmisen Poika lähettää enkelinsä kokoamaan valtakunnastaan kaikki, jotka viettelevät pahaan ja harjoittavat vääryyttä. Enkelit heittävä heidät tuliseen pätsiin, jossa on itku ja tuska. Jumalan omat sen sijaan loistavat Isänsä valtakunnassa kuin aurinko.

***

Jeesuksen sanat ovat ankarat: sekä hyvyydellä että pahuudella on oma päätepisteensä. Nämä sanat ovat luonteeltaan opastusta etsimään hyvää elämää ja taivasten valtakuntaa.

Sanoillaan Vapahtaja kutsuu jokaista terveeseen itsetutkisteluun, ei epätoivoon ja pelkoon. Hyvän sadon kylväjä on jokaisen ihmisen lähellä. Huononkin kylvön tilalle voidaan kasvattaa uutta ja hyvää satoa, vaikka se tuntuisi vaikealta.