Minisaarna

Minisaarna: Satoa on paljon, mutta korjaajia vähän

Maanantai 3.6.2024. Matteuksen kolmannen viikon maanantai.
| Teksti: Marko Mäkinen | Kuva: Wikimedia Commons
Pietari ja Paavali pyhät apostolit

(Matt. 9:36–10:8)

Evankeliumissa Jeesuksen valtaa sääli, kun hän näkee ihmiset näännyksissä ja heitteillä kuin lammaslauma ilman paimenta. Opetuslapsille hän sanoo, että satoa on paljon, mutta korjaajia vähän. Heidän tulisi anoa sadon herraa lähettämään väkeä elonkorjuuseen.

Jeesus antaa kahdelletoista nimeltä mainitulle opetuslapsilleen vallan karkottaa saastaisia henkiä, parantaa tauteja ja sairauksia. Sitten hän lähettää heidän julistamaan taivasten valtakunnan läheisyyttä Israelin kansan eksyneiden lampaiden luo sekä parantamaan sairaita ja karkottamaan pahoja henkiä. Heidän tulee antaa kaikki tämä lahjaksi, koska ovat itsekin saaneet kaiken lahjaksi.

***

Jeesus näkee ihmisten hädän ja lähettää opetuslapset auttamaan heitä antamallaan valtuudella. Tässä vaiheessa heidän tuli lähestyä lupausten kansaa, mutta pian lahja vietäisiin kaikille kansoille.

Opetuslasten tehtävä perustui Jumalan lahjaan, siksi heidän tuli palvella pyyteettömästi.

Apu nääntyneelle ja elämän heitteille jättämällä löytyy Hyvän Paimenen, Jeesuksen, luota. Siksi myös kirkon on oltava vilpitön, avoin ja lempeä voidakseen auttaa uutta elämää etsiviä ihmisiä.