Minisaarna

Minisaarna: Rakenna elämäsi vahvalle perustalle, Kristuksen yhteyteen

Lauantai 8.6.2024. Matteuksen kolmannen viikon lauantai.
| Teksti: Marko Mäkinen | Kuva: Wikimedia Commons
Pietari ja Paavali pyhät apostolit ikonissa

(Matt. 7:24–8:4)

Evankeliumissa Jeesus vertaa ihmistä, joka kuulee hänen sanansa, mieheen, joka rakentaa talonsa kalliolle, ja jonka taloa tulvavedetkään eivät saa kukistumaan. Ne, jotka sen sijaan eivät kuule hänen sanojansa, ovat kuin tyhmä mies, joka rakentaa talonsa hiekalle, ja jonka talo sortuu tulvavesien voimasta.

Ihmiset hämmästyvät Jeesuksen opetusta, sillä hän opetti kuin se, jolle oli annettu valta, ei kuten lainopettajat.

Vuorelta laskeuduttuaan Jeesus kohtaa pitaalisen ja parantaa tämän. Jeesus kehottaa häntä pitämään ihmeen omana tietonaan. Hänen tuli sen sijaan näyttää itsensä lain mukaan papeille ja antaa uhrilahja todisteeksi parantumisestaan.

***

Jeesus neuvoo rakentamaan elämän vahvalle perustukselle, joka on usko häneen ja elämä hänen yhteydessään.

Jeesus ei ainoastaan opettanut kuin se, jolla on valta, vaan osoitti valtasuuruutensa myös ihmeteoillaan. Ihme tuli pitää salassa, jotta Jeesus saisi vapaammin jatkaa julistustyötään, mutta useimmat niistä tulivat silti monien tietoon.

Meitä kutsutaan rakentamaan elämämme Kristus-kalliolle, ei ihmeiden varaan. Jumala voi auttaa elämän tarpeissa tekemällä ihmeitä, mutta suurin ihme on usko Jeesukseen ja kasvaminen aidoksi ihmiseksi hänen seurassaan. Tällainen Jumalan armovoiman vaikutus auttaa kestämään suuretkin koetukset.