Minisaarna

Minisaarna: Lauantai tuomiosunnuntain edellä

Lauantai 3.3.2024. Lauantai tuomiosunnuntain edellä. Lihapyhälaskuviikko. Sielujen lauantai.
03.02.2024 - 01:02 | Teksti: Marko Mäkinen | Kuva: Suomen ortodoksinen kirkko
Tuomiosunnuntain ikoni

(Luuk. 21:8‒9, 25‒27, 33­­–36)

Evankeliumissa Herra varoittaa, että hänen oppilaidensa pitää olla varuillaan, ettei kukaan eksytä heitä. Eksyttäjät sanovat olevansa Herra ja ajan koittaneen, mutta heidän peräänsä ei pidä lähteä. Heidän ei tule myöskään hätääntyä kuullessaan sodista ja levottomuuksista. Tämä ei ole vielä loppu.

Taivaan voimien järkkyessä ihmiset pelkäävät lamaantuen. Silloin Ihmisen Poika tulee näkyvästi taivaan pilvien päällä voimassaan ja kirkkaudessaan.

Jeesus sanoo, että taivas ja maa katoavat, mutta hänen sanansa eivät.

Heidän tulee pitää huolta, etteivät päihtymys tai arjen huolet turruta heitä. Herran päivä yllättää heidät kuin ansa eikä sitä päivää vältä yksikään maan päällä elävä. Siksi tulee pysyä aina valveilla ja rukoilla itselleen voimaa, jotta selviäisi kaikesta tulevasta ja jotta voisi kestää Ihmisen Pojan edessä.

***

Kenenkään ei pidä seurata yksittäisiä ja harhaanjohtavia opettajia, vaan seurata Kristusta ja pysyä kirkon yhteydessä. Liikaa huomiota ei tule kiinnittää myöskään erilaisiin ajan ilmiöihin Jeesuksen paluuta odottaessaan. Hänen tulemuksensa tapahtuu näkyvällä tavalla eikä erehtymisen mahdollisuutta ole.

Paljon enemmän tulee kiinnittää huomiota siihen, että elää oikealla asenteella ja tekee hyviä asioita Jumalaa palvellen. Tämä toivorikas asenne syntyy ja muovautuu yhteydessä kirkkoon ja toisiin.