Kaikkien pyhien sunnuntain ikoni
Minisaarna

Minisaarna: Kaikkien pyhien sunnuntai

1. helluntain jälkeinen sunnuntai 4. kesäkuuta 2023.
| Teksti: Marko Mäkinen | Kuva: RIISA
Kaikkien pyhien sunnuntain ikoni

Matt. 10:32–33, 37–38, 19:27–30

Evankeliumissa Jeesus sanoo tunnustavansa omikseen Isänsä edessä taivaissa ne, jotka tunnustautuvat Hänen omikseen ihmisten edessä. Siksi ihmisen tulee rakastaa Jumalaa enemmän kuin ketään toista ja ottaa risti kannettavakseen kohtaamastaan vastustuksesta välittämättä.

Jeesus lupaa opetuslasten saavan suuren osan taivaassa, sillä jokainen, joka evankeliumin tähden luopuu läheisistään tai omastaan, saa moninkertaisesti takaisin. Monet ensimmäiset tulevat kuitenkin olemaan viimeisiä ja viimeiset ensimmäisiä.

Kaikkien pyhien sunnuntai -ikoni

Kristityn ensisijainen kutsumus on Vapahtajan seuraaminen. Jeesuksen seuraaminen kutsuu rohkeuteen, mutta myös nöyryyteen. Herran seuraaminen ei kuitenkaan tarkoita vapautta kaikista velvollisuuksista, vaan vääristä valinnoista.

Ristin kantaminen elämän valinnoissa tuo mukanaan suuren siunauksen ja voi muuttaa kokonaisia perheitä, yhteisöjä ja yhteiskuntia. Ristin kantaminen auttaa myös Kirkkoa säilyttämään päämääränsä.

Ristiin tarttumalla, omaa elämänpolkua kulkemalla yhdessä Vapahtajan kanssa myös viime hetkellä matkaan lähteneet voivat tulla ensimmäisiksi. Tästä todistaa monien pyhien elämä.