Jumalanäidin kuolonuneen nukkuminen
Minisaarna

Minisaarna: Jumalansynnyttäjän Neitseen Marian kuolonuneen nukkuminen

Tiistai, 15. elokuuta 2023.
| Teksti: Marko Mäkinen | Kuva: sedmak/iStock
Jumalanäidin kuolonuneen nukkuminen

Luuk. 10:38–42, 11:27–28

Evankeliumissa Jeesus saapuu vieraaksi Martan ja Marian kotiin. Maria asettuu kuuntelemaan Jeesuksen opetusta Martan hääriessä tehtävissään. Martta hätäili monista asioista, vaikka vain yksi oli tarpeen, Jeesus sanoo, mutta Maria oli valinnut hyvän osan. Myöhemmin eräs nainen väkijoukosta kutsuu Jeesuksen synnyttänyttä ja imettänyttä äitiä autuaaksi. Jeesus sanoo, että autuaita ovat kaikki, jotka kuulevat Jumalan sanan ja noudattavat sitä.

***

Kirkon tradition mukaan Vapahtaja otti Neitsyt Marian ruumiillisesti taivaaseen hänen kuolemansa jälkeen. Apostolit todistavat tätä ihmettä. Maria Jumalanäitinä seurasi samaa tietä kuin ne pyhät, jotka nousivat kuolleista Jeesuksen kuoleman hetkellä, esimakuna tulevasta ylösnousemuksesta (Matt. 27:50–53).

Osallisuus ylösnousemukseen on luvattu Vapahtajaan uskoville. Siihen meitä johdattaa henkilökohtainen kilvoituselämä sekä Jumalan tahdon seuraaminen omassa elämässämme ja kutsumuksessamme.

Oikealle tielle neuvoo esirukouksillaan Jumalan tahtoa seurannut Neitsyt Maria, autuas Äitimme. Meitä neuvovat myös kirkon pyhät palvelukset ja mysteerit eli sakramentit. Vapahtajan, Jumalanäidin ja pyhien ihmisten yhteydessä sekä pyhien ehtoollislahjojen osallisuudessa voimme kasvaa, kilvoitella ja löytää ikuisen autuuden, ikionnellisuuden, Jumalan armon suuren lahjan.