Minisaarna

Minisaarna: Jumalan leipä on se, joka tulee alas taivaasta ja antaa maailmalle elämän

Tiistai 16.4.2024. Pääsiäisajan kolmannen viikon tiistai.
| Teksti: Marko Mäkinen | Kuva: Heikki Santasalo
Pääsiäisikoni Kristuksen ylösnousemus

(Joh. 6:27–33)

Evankeliumissa Jeesus kehottaa tavoittelemaan katoamatonta ruokaa, joka antaa ikuisen elämän. Tällaista ruokaa antaa Ihmisen Poika. Kun ihmiset sitten kysyvät Jeesukselta, mitä heidän tulisi tehdä, että heidän tekonsa olisivat Jumalan tekoja, Jeesus kehottaa uskomaan häneen, jonka Jumala on lähettänyt: se on Jumalan teko.

Kun Jeesukselta sitten pyydetään jotakin tunnustekoa, jotta he voisivat uskoa, Jeesus kertoo kansan isien syöneen Jumalan taivaasta antamaa leipää erämaassa. Sitten hän sanoo, ettei tämä leipä ollut Mooseksen, vaan hänen Isänsä antamaa: Jumalan leipä on se, joka tulee alas taivaasta ja antaa maailmalle elämän.

***

Jumalan tahdon mukainen elämä saa alkunsa Jumalan teoista. Tämä tulee todeksi uskoen ja osallistumalla Jumalan antamasta elämän leivästä, Jeesuksesta Kristuksesta.

Evankeliumissa ilmaistaan sekä Jeesuksen ihmisyys että jumaluus. Hän on Ihmisen Poika eli ihmiseksi syntynyt, taivaasta tullut Jumalan Poika. Hän on myös ravinnoksemme annettu ikuisen elämän leipä.

Yhteys Kristukseen toteutuu kirkon yhteydessä, sillä kirkon jäseninä osallistumme pyhästä ehtoollisesta. Näin otamme vastaan Kristuksen ruumiin, ja juomme kuolemattomasta lähteestä, joka antaa maailmalle elämän.

Kristus nousi kuolleista!