Minisaarna

Minisaarna: Jeesus parantaa kuninkaan virkamiehen pojan

Maanantai 15.4.2024. Pääsiäisajan kolmannen viikon maanantai.
| Teksti: Marko Mäkinen | Kuva: Heikki Santasalo
Pääsiäisikoni Kristuksen ylösnousemus

(Joh. 4:46–54)

Evankeliumissa Jeesuksen luo tulee kuninkaan virkamies, jonka poika oli kuolemansairaana. Hän pyytää Jeesusta parantamaan poikansa. Jeesus sanoo miehelle, etteivät he usko, elleivät näkisi tunnustekoja ja ihmeitä. Mies anoo yhä Jeesusta tulemaan, mutta Jeesus kehottaa tätä menemään kotiinsa, koska poika elää. Mies uskoo ja lähtee.

Kotimatkalla häntä vastaan tulevat palvelijat, jotka kertovat pojan parantuneen. Käy ilmi, että poika oli alkanut parantua sillä hetkellä, kun Jeesus sanoi hänen elävän. Tästä kuultuaan mies ja koko hänen talonsa väki uskoivat Jeesukseen. Tämä oli Jeesuksen toinen tunnusteko, jonka hän teki tultuaan Juudeasta Galileaan.

Jeesuksen tekemien ihmeiden tarkoitus oli synnyttää uskoa häneen. Nämä ihmeet olivat lupauksia kuoleman kukistumisesta, tulevasta ylösnousemuksesta ja ikuisesta elämästä.

***

Kuninkaan virkamiehen perheen kokema ihme kesti ihmiselämän ajan, mutta usko kannatteli heitä ikuiseen elämään saakka. Ihmisiä rakastavalta Jumalalta saa anoa apua sairauden keskellä. Jeesuksen ihmetyöt eivät silti olleet yleinen lupaus ajallisesta paranemisesta.

Sekä parantuminen, sairastaminen ja kuolema ovat kristitylle lopulta hetkellisiä ja Jumalan kaikkitietävän viisauden kätköissä. Usko Herraan kaikissa elämänvaiheissa pitää sisällään lupauksen tulevasta ikuisesta elämästä Jumalan luona yhdessä rakkaidemme kanssa.

Kristus nousi kuolleista!