Minisaarna

Minisaarna: Jeesus kehottaa meitä seuraamaan häntä ja jättämään tekosyyt pois

Lauantai 15.6.2024. Matteuksen neljännen viikon lauantai.
| Teksti: Marko Mäkinen | Kuva: Wikimedia Commons
Pietari ja Paavali pyhät apostolit ikonissa

(Matt. 8:14–23)

Evankeliumissa Jeesus menee Pietarin kotiin, jossa tämän anoppi makaa kovassa kuumeessa ja parantaa hänet. Illan tultua Jeesuksen luo tuodaan monia pahojen henkien vaivaamia. Jeesus parantaa myös heidät, jotta toteutuisi profeetta Jesajan sana, jonka mukaan hän kantoi meidän tautimme ja otti taakakseen meidän sairautemme.

Eräs lainopettaja tulee Jeesuksen luo ja sanoo seuraavansa häntä, minne hän meneekin. Jeesus vastaa, että ketuilla on luolansa ja linnuilla pesänsä, mutta Ihmisen Pojalla ei ole paikkaa, mihin hän päänsä kallistaisi. Eräs toinen pyytää, että Jeesus sallii hänen käydä hautaamassa ensin isänsä, mutta Jeesus vastaa: ”Seuraa minua! Anna kuolleiden haudata kuolleensa.”

***

Tunnusteoillaan Jeesus osoittaa valtansa. Niissä toteutui profeetan ennustus.

Jeesuksen tunnusteot saivat monet hakeutumaan hänen seuraansa. Jotkut heistä lupailivat liikoja, jotkut taas etsivät tekosyitä lykätä elämänmuutosta.

Jeesus kehotti yksinkertaisesti seuraamaan häntä ja jättämään tekosyyt sikseen. Uusi elämä tulee todeksi Kristuksen ja kirkon yhteydessä. On aika jättää epäröinti.