Taaborin vuori
Minisaarna

Minisaarna: Herramme Jeesuksen Kristuksen kirkastuminen

Sunnuntaina 6.8.2023. Jumalanäidin paasto (1.8.–15.8.)
| Teksti: Marko Mäkinen | Kuva: Pixabay

Matt. 17:1–9

Evankeliumissa Jeesus ottaa Pietarin, Jaakobin ja Johanneksen mukaansa korkealle vuorelle. Siellä hänen ulkomuotonsa muuttuu hohtavan kirkkaaksi ja vaatteet lumivalkoisiksi. Mooses ja Elia ilmestyvät opetuslapsille. Sen nähdessään Pietari pyytää Herralta, että he saisivat tehdä paikalle kolme majaa. Loistava pilvi verhoaa heidät ja taivaasta kuuluu ääni, joka ilmoittaa: ”Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mieltynyt. Kuulkaa häntä!” Opetuslapset heittäytyvät pelon vallassa kasvoilleen, mutta Jeesus sanoo, ettei heidän tarvitse pelätä.

***

Opetuslapset saivat nousta hengellisen kokemuksen korkeuksiin. Mooses, jolle Jumala ilmestyi Siinain vuoren pimeydessä, näyttäytyy Jeesuksen oppilaille. Myös Elia, suuri ihmeiden profeetta, tulee heidän luokseen.

Jumalan salaisuus, joka ilmaistiin Moosekselle Siinain vuoren pimeydessä, loistaa nyt Jumalan Pojan kirkkaudessa Taaborilla. Opetuslasten mystinen kokemus avaa heille Jumalan kirkkauden salaisuuksia Jeesuksen yhteydessä.

Ihminen on tarkoitettu alun perin Jumalan tuntijaksi ja kokijaksi. Se missä määrin tämä toteutuu elämämme aikana, on Jumalan armon varassa. Meidän osuutemme on olla siellä missä Vapahtaja on: kirkon pyhällä vuorella ja rukouksen yksinäisyydessä. Teemme kilvoitusmatkaamme yhdessä toisten kanssa, mutta myös yksinämme Vapahtajan seurassa.