Euron kolikkoja ja seteleitä
Minisaarna

Minisaarna: 12. helluntain jälkeinen sunnuntai

Sunnuntai, 20. elokuuta 2023.
| Teksti: Marko Mäkinen | Kuva: Photo Mix Pixabay
Euron kolikkoja ja seteleitä

Matt. 19:16–26

Evankeliumissa rikas nuorukainen kysyy Jeesukselta, mitä hänen pitäisi tehdä saadakseen iankaikkisen elämän. Jeesus kehottaa seuraamaan Jumalan käskyjä. Nuorukainen kertoo tehneensä niin ja kysyy, mitä häneltä vielä puuttuu.

Jos hän tahtoisi olla täydellinen, Jeesus sanoo, hänen tulisi myydä omaisuutensa ja antaa rahat köyhille kootakseen aarteen taivaaseen. Sitten hänen tulisi seurata Jeesusta. Tämän kuultuaan nuorukainen lähtee surullisena pois. Jeesus kertoo oppilailleen, miten kamelin on helpompi mennä neulansilmästä kuin rikkaan pelastua. Jumalalle kaikki on silti mahdollista.

***

Nuori mies ymmärsi, että häneltä puuttui jotakin, mutta Jeesuksen vastaus ei miellyttänyt. Hän ei tahtonut luopua ahneudestaan ja sitten seurata Herraa. Ulkoinen hurskaus ei muuttanut itsekästä mieltä.

Jeesuksen sana on varoitus yltäkylläisyydessä eläville, mutta myös muille, sillä köyhyydessä kilvoittelevakin voi langeta. Jeesuksen sanat muistuttavat, ettei minkään saa antaa estää laupeutta ja siitä kumpuavaa Kristuksen seuraamista.

Itsekkyyden este tuntua ylitsepääsemättömältä, mutta Jumalalle kaikki on mahdollista. On vain uskallettava ottaa ensimmäinen vaikealta tuntuva askel. Laupias sydän voittaa paljon.