Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi tapaamassa Patriarkka Bartolomeosta
Maailmalta

Ukrainan presidentti soitti patriarkka Bartolomeokselle: Sai kehuja rohkeudestaan ja lisää rukouksia

Presidentti Volodymyr Zelenskyi ilmaisi patriarkka Bartolomeokselle muun muassa kiitollisuutensa Ekumeenisen patriarkaatin osoittamasta tuesta hänen kärsivää kansaansa kohtaan.
| Teksti: Englannista kääntänyt Susanna Somppi | Kuva: Ecumenical Patriarchate/Nikos Manginas

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi soitti Ekumeeniselle patriarkka Bartolomeokselle sunnuntai-iltana 27.2.2022.

Eri lähteiden mukaan presidentti Zelenskyi kuvaili patriarkalle maansa nykytilannetta sen jouduttua Venäjän hyökkäyksen kohteeksi. Presidentti Zelenskyi ilmaisi patriarkalle kiitollisuutensa Ekumeenisen patriarkaatin osoittamasta tuesta hänen kärsivää kansaansa kohtaan.

Lisäksi presidentti Zelenskyi pyysi patriarkka Bartolomeokselta, että tämä rukoilisi entistäkin kiihkeämmin Ukrainan kansan taistelun puolesta heidän vapautensa ja kotimaansa alueellisen koskemattomuuden puolustamiseksi.

Ekumeeninen patriarkka Bartolomeos vakuutti presidentti Zelenskyille, että Äitikirkko on solidaarinen, ja että se rukoilee jatkuvasti, jotta vihollistuli lakkaisi ja sota loppuisi.

Patriarkka antoi presidentille tunnustusta tämän voimakkaasta taistelutahdosta sekä siitä inspiraatiosta ja tuesta, joka hänestä välittyy koko Ukrainan kansalle hänen rohkean asenteensa kautta.

Lopuksi patriarkka rukoili voimaa ja kestävyyttä ylhäältä, jotta rauha palaisi pikaisesti Ukrainaan, jonka kansan – kuten monen muunkin kansan – ortodoksinen usko on peräisin Konstantinopolin kirkosta.

Arkistokuva ylhäällä: Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi tapaamassa Ekumeenista patriarkka Bartolomeosta patriarkaatin tiloissa. 

Lähteet:

https://www.doxologiainfonews.com/2022/02/president-of-ukraine-called-ecumenical-patriarch/

https://www.thenationalherald.com/president-of-ukraine-called-ecumenical-patriarch/

https://www.greeknewsusa.com/president-of-ukraine-called-ecumenical-patriarch/