Niina Maarit Rautamäki vaakakuvassa kesällä
Arki & ihmiset

Niina-Maarit Rautamäki on Vuoden työntekijä 2023 – haluaa kiittää myös nuoria

Ortodoksisen kirkon työntekijät ry:n hallitus on jälleen valinnut kirkon työntekijöiden keskuudestaan ehdolle laittamista henkilöistä Vuoden työntekijän. Vuoden työntekijä 2023 on kasvatustyöntekijä Niina-Maarit Rautamäki Helsingin ortodoksisesta seurakunnasta.
| Teksti: Maria Hattunen | Kuva: Rautamäen kotialbumi
Niina Maarit Rautamäki vaakakuvassa kesällä

Valinta tehtiin nyt jo kymmenettä kertaa. Aiempina vuosina palkittujen joukossa on ollut kirkon työntekijöitä useilta kirkon eri aloilta: vahtimestari, pappeja, kanttoreita, tiedottaja ja hallinnon työntekijöitä. Tänä vuonna huomionosoitus päätettiin myöntää työntekijälle, jonka työalalle ei toistaiseksi ole vuoden työntekijän palkintoa suotu.

Äänestäneiden perusteluissa toistuivat erityisesti tämän työntekijän aktiivisuus, ammattitaito, välittäminen, kirkon työhön sitoutuminen ja työlleen omistautuminen. Häntä kuvaillaan mm. seuraavasti:

”Omalla työllään hän antaa seurakunnan nuorille ja toisille työntekijöille positiivisen esimerkin kirkollisen työn tekemisestä vaihtuvissa olosuhteissa.”

”Luova, lempeä, tasapuolinen, johdonmukainen, kuunteleva, oikeudenmukainen, kaikki langat käsissään pitävä sekä huumorintajuinen.”

”Hänen tärkein ominaisuutensa on aito välittäminen nuorten ja lasten hyvinvoinnista ja kirkon elämästä.”

”Tekee työtä suurella sydämellä ja ammattitaidolla.”

Perusteluissa häntä kuvattiin myös oman alansa ylivertaiseksi osaajaksi. Hyvien perusteluiden lisäksi myös äänimäärä oli suuri, häntä olivat äänestäneet myös muut kuin samassa seurakunnassa työskentelevät. Valinnan sinetöi ehdokkaan erityinen uutteruus Tomos 100-vuotisjuhlallisuuksien käytännön järjestelyjen monipuolisessa organisoinnissa.

Vuoden työntekijä 2023 on kasvatustyöntekijä Niina-Maarit Rautamäki Helsingin ortodoksisesta seurakunnasta.

– Olen syvästi kiitollinen ja hämmästynyt valinnasta. Kiitos luottamuksesta ja tuesta! Tämä tunnustus merkitsee minulle valtavasti, ja haluan jakaa kiitoksen kaikille nuorille, joiden kanssa olen saanut tehdä työtä vuosien saatossa. Teidän kanssanne jaettujen hetkien kautta olen oppinut valtavasti ja saanut kokea iloa ja merkityksellisyyttä, toteaa Rautamäki.
 
– Kirkon kasvatus- ja erityisesti nuorisotyö on minulle paitsi ammatti, myös intohimo. Teen tätä työtä rakkaudesta kirkkoon, rakkaudesta nuorisotyöhön ja Jumalan kunniaksi. Tämä tunnustus vahvistaa minua jatkamaan tätä työtä aina yhtä innolla ja suurella sydämellä.

Monia armorikkaita vuosia vuoden 2023 työntekijälle!