Lintulan_luostari_ja_liljoja
Arki & ihmiset

Lintulan luostarin tulot romahtivat – sytytä tuohus etänä tai osallistu keräykseen

"Haasteellinen ja epävakaa aika jatkuu edelleen, mutta sisaristo suhtautuu tulevaan luottavaisin ja valoisin mielin", sanoo nunna Ksenia.
31.03.2021 - 11:29 | Teksti: Susanna Somppi | Kuva: Lintulan luostari

Koronapandemia on vaikuttanut negatiivisesti Lintulan molempiin tärkeisiin tulonlähteisiin, matkailuun ja tuohustehtaaseen.

"Matkailutulot ovat pienentyneet selvästi, ja tuohustehtaan myynti on romahtanut kirkkojen ollessa suljettuina", kertoo nunna Ksenia.

Kuitenkin tukala tilanne on herättänyt ihmisissä auttamisen halun.

"Luostari on saanut taloudellista apua Lintulan Luostarin Ystävät ry:ltä, joka on järjestänyt pienkeräyksiä luostarin hyväksi, ja lukemattomilta yksityishenkilöiltä. Myös Lintulan verkkokaupan myynti on kasvanut. Luostarin taloudellinen tilanne on avustusten turvin säilynyt vakaana", sanoo nunna Ksenia.

"Haasteellinen ja epävakaa aika jatkuu edelleen, mutta sisaristo suhtautuu tulevaan luottavaisin ja valoisin mielin."

Sytytä tuohus etänä

Joka tapauksessa halukkaat voivat yhä auttaa Lintulan luostaria vaikkapa sytyttämällä tuohuksia etänä tai osallistumalla keräykseen. Lintulan Luostarin Ystävät ry. järjestää pienkeräyksen ajalla 1.4.- 30.6.2021 Pyhän Kolminaisuuden luostarin toiminnan tukemiseen koronaepidemian aiheuttaman vaikean taloudellisen tilanteen vuoksi. Avun voi osoittaa rahalahjoituksena Lintulan Luostarin Ystävät ry:n pienkeräystilille FI17 1064 3500 1763 70. Maksuviite on 11510.

Lintulan luostaria voi auttaa myös ostamalla tuohuksia, jotka sytytetään luostarissa tietyn ikonin eteen tai läheisen muistolle vainajien muistelupöydälle. Kolmen tuohuksen yhteishinta on viisi euroa, ja ne voi ostaa Lintulan luostarin verkkokaupasta.

Verkkomyymälästä voi ostaa lisäksi muun muassa ikoneita, ikonikortteja, äänitteitä ja kirjoja. Tilauksen voi tehdä yksin tai joukkotilauksena, jolloin pakkaus- sekä lähetyskulut pienemmät.

Keräyslupa: RA/2021/191