Arki & ihmiset

Arkkipiispa Leo palkitsi Helsingin ortodoksisen seurakunnan ansioituneita pappeja

Arkkipiispa Leo palkitsi Helsingin hiippakunnan papistoa pääsiäisenä 2023.
12.04.2023 - 14:53 | Teksti: Vlada Wahlstén | Kuva: Helsingin ortodoksinen seurakunta
Ortodoksinen kultaristi

Epigonaation kanto-oikeuden sai Jukka Alava. Epigonaation kanto-oikeus voidaan myöntää ansioituneelle papille. Jukka Alava on vihitty rovasti vuonna 2017.  

Rovastin arvon saivat pastori Matti Lipitsäinen, pastori Teemu Toivonen ja pastori Aarne Ylä-Jussila. Ortodoksisessa kirkossa rovastin arvo on huomionosoitus pitkästä, nuhteettomasta ja menestyksellisestä papin työstä.

Isä Teemu Toivonen on vihitty papiksi vuonna 2006, ja hän on toiminut Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa muun muassa kasvatustyön papin sekä monikulttuurisen seurakuntatyön papin tehtävässä. Tällä hetkellä hän opettaa ortodoksista teologiaa Itä-Suomen yliopistossa. Hän kuitenkin asuu ja palvelee Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa, erityisesti Kotikirkossa Helsingissä.

Aarne Ylä-Jussila on vihitty papiksi vuonna 2006 ja hän toimii pappina Lappeenranta-Imatran seurakunnassa. Matti Lipitsäinen on vihitty papiksi vuonna 2004, ja hän toimii avustavana pappina seurakunnassamme Lahden alueella.

Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa työskentelevälle Uspenskin katedraalin papille Isä Kimmo Kalliselle on jo luovutettu kultaristi suurena torstaina Uspenskin katedraalissa.  Hänet on vihitty papiksi vuonna 2017. Kultaristin saa kiitoksena ansioituneesta papin työstä.

Kierreorarin kanto-oikeuden saa diakoni Johnny Haataja.  Hänet on vihitty diakoniksi vuonna 2007 Kotkassa. Kierreorari on diakonin jumalanpalveluspukuun kuuluva tärkein arvon tunnus.