Tikkurilan kirkko suruliputus Viertolan tapahtumat 4_2024
Ajassa

Suruliputus kertoo Viertolan koulun tragediasta – Tikkurilan ortodoksinen kirkko avoinna tänäänkin

Kristuksen taivaaseenastumisen kirkko Tikkurilassa on avoinna hiljentymistä ja keskustelua varten myös keskiviikkona 3. huhtikuuta.
| Teksti: Susanna Somppi | Kuva: Vlada Wahlstén
Tikkurilan kirkko suruliputus Viertolan tapahtumat 4_2024

Kristuksen taivaaseenastumisen kirkko Tikkurilassa on avoinna hiljentymistä ja keskustelua varten myös keskiviikkona 3. huhtikuuta. Rovasti Mikael Sundkvist on tavattavissa paikan päällä.

– Pidimme eilen (tiistaina 2.4.) kirkon auki 15-18 ja tänään (keskiviikkona) kirkko on auki 9-13 sekä 16-18, kertoo isä Mikael, joka on myös tänään paikalla siltä varalta, että joku haluaisi keventää sydäntään Vantaan Viertolan koulun ampumavälikohtauksen takia.

Isä Mikael kertoo kohtaamisia olleen, joskin hän vaatimattomalle tyylilleen uskollisena kuvailee vain ”jutelleensa vähän”.

Tikkurilan ortodoksisessa kirkossa on toimitettu meneillään olevan kirkkaan viikon aikana liturgioita kello 10. Keskiviikkona toimitetaan myös ehtoopalvelus kello 17:30.

Vantaalla Viertolan koulun toimipisteessä tiistaina 2.4. tapahtunut kouluampuminen on järkyttänyt koko maata. Eilen Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo esitti Suomen ortodoksisen kirkon puolesta syvän osanottonsa menehtyneen läheisille ja koko kouluyhteisölle.

12-vuotiaan koulun oppilaan epäillään surmanneen toisen saman ikäisen oppilaan ja haavoittaneen vakavasti kahta muuta ikätoveriaan.

Tiistaiaamuna Kristuksen taivaaseenastumisen kirkkoon odotettiin lapsijoukkoa koululaispalvelukseen, joista osan oli määrä tulla Viertolan koulusta. Osa kirkkovieraista jäi saapumatta, sillä Viertolan koulu oli suojauksessa.

 

Kuva ylhäällä: Suruliputus Kristuksen taivaaseenastumisen kirkolla Tikkurilassa keskiviikkona 3. huhtikuuta 2024.