Suomen ortodoksisen kirkon tiedottaja Maria Hattunen
Ajassa

Kirkon vastaava tiedottaja Maria Hattunen valittiin vuoden työntekijäksi

Maria Hattunen toimii paitsi Suomen ortodoksisen kirkon vastaavana tiedottajana, myös Aamun Koitto -lehden toimitussihteerinä ja katekumeeniopettajana.
13.10.2022 - 10:07 | Teksti: Susanna Somppi | Kuva: Maria Hattusen oma albumi
Turun suunnalla on ollut viime aikoina muutakin harmia rakennushankkeisiin liittyen. Kaunis Pyhän marttyyrikeisarinna Aleksandran kirkko on kärsinyt vaurioita niiden neljän vuoden aikana, kun Toriparkkia on rakennettu.

Ortodoksisen kirkon työntekijät (OKT) ry. julkaisi tiedon vuoden 2021 työntekijän valinnasta torstaina 13. lokakuuta. Vuoden työntekijäksi valittiin Suomen ortodoksisen kirkon vastaava tiedottaja, kirkkomme julkaiseman Aamun Koitto -lehden toimitussihteeri ja katekumeeniopettaja, TM, FM Maria Hattunen Tampereen ortodoksisesta seurakunnasta.

– Olen valinnastani hyvin yllättynyt sekä liikuttunut. Me viestijät olemme kirkon pienin ammattiryhmä – meitä on koko kirkossa vain neljä. Teemme hyvin tiivistä yhteistyötä keskenämme ja siksi koen, että tämä täysin sanattomaksi vetävä huomionosoitus on kannustava kiitos meille kaikille, Maria sanoo.

Ortodoksisen kirkon työntekijät ry:n hallitus palkitsee vuosittain vuoden työntekijän. Kaikki kirkon ja seurakuntien työntekijät voivat tehdä ehdotuksia yhdistyksen hallitukselle. Ehdolla olevista hallitus valitsee vuoden työntekijäksi henkilön, jonka ehdokkuudelle on esitetty parhaat perustelut.

OKT ry:ltä saatujen tietojen mukaan Maria Hattunen on ollut jo aiemminkin ehdolla vuoden työntekijäksi, joten hänen merkittävä panoksensa kirkkomme hyväksi on tunnustettu jo pitkään.

Perusteluissa mainittiin paitsi Marian koulutustausta, myös pitkäaikainen kokemus kirkon työstä. Lisäksi tuotiin esiin Marian omistautuminen kirkolle sekä aktiivinen osallistuminen oman seurakunnan toimintaan muun muassa katekumeenien opettajana.

Perusteluissa todettiin myös, että Maria on inspiroiva, erittäin ammattitaitoinen ja idearikas yhteistyökumppani, joka on laajasti verkostoitunut ympäri Suomen. Erityisesti arvostettiin hänen tapaansa miettiä joka tilanteessa kirkon etua sekä ratkaisukeskeistä ja luovaa ajattelua haasteiden kohdatessa.

Tämä kaiken voi myös jutun laatija allekirjoittaa suurin kirjaimin.

Monia armorikkaita vuosia, Maria!