Ajassa

Arkkipiispa Leo vetoaa jälleen patriarkka Kirilliin: "Antakaa väkevä todistus Kristuksesta nyt, kun maailma sitä eniten kaipaa"

Arkkipiispa Leo vetoaa patriarkka Kirilliin pääsiäisrauhan puolesta.
14.04.2022 - 14:53 | Teksti: Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo | Kuva: Kari Pekonen
Arkkipiispa Leo seisoo ikonostaasin edessä Uspenskin katedraalissa

Kristikunta viettää pian Herran Pääsiäistä, ylösnousemuksen juhlaa. Tänä vuonna juhlaa varjostavat maailmanlaajuisesti Ukrainasta kantautuvat uutiset. 

Patriarkka Kirill!

Me Suomessa olemme jo tänään kuulleet suuren torstain troparin, jonka sanoman tekin hyvin tunnette. Jumalanpalveluksissa olemme kuulleet Juudaksesta ja Pietarista ja olemme ehkä mielessämme asettaneet itsemme heidän asemaansa ja pohtineet, kenen jalanjäljissä kuljemme omassa elämässämme. Ennen pääsiäistä me elämme Jeesuksen historiallisten päivien kärsimyksessä, johon ajatuksissamme yhdistyy Ukrainan kansan historiallinen kärsimys, joka on nyt mitä raskainta todellisuutta. 

Nyt vetoan teihin: nouskaa viipymättä sotaa vastaan ja nostakaa kirkkonne yhdessä muiden kanssa julistamaan ylösnousemuksen, sovinnon ja rauhan sanomaa! Todistakaa rukoilevalle kirkkokansalle Ukrainassa, Venäjällä ja kaikkialla maailmassa, että Kristuksen kuolemasta saama voitto antaa todellakin ihmisille elämän ja että pääsiäinen on juhlien Juhla. Antakaa väkevä todistus Kristuksesta nyt, kun maailma sitä eniten kaipaa. Tehkäämme se kaikissa kirkoissa kaikilla kielillä, kaikukoon ilosanoma ylösnousemuksesta apostolien äänten kaikuna ”yli maanpiirin, maailman ääriin asti”!