Ruusu pioni kimppu
Ajassa

Arkkipiispa Leo palkitsi äitejä palmusunnuntaina

Ansioituneita äitejä muistettiin Palmusunnuntaina perinteiseen tapaan.
| Teksti: Susanna Somppi | Kuva: Manuta/iStock, Vlada Wahlstén
Palkitut äidit ja Ap Leo Palmusunnuntai 2024

Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo palkitsi äitejä Pyhän Karitsan Ritarikunnan 1. luokan ritarimerkillä seuraavasti:

 Irene Dahlman, Helsingin seurakunta

Laura Delicosta-Faltas, Turun seurakunta

Rauni Harikkala, Turun seurakunta

Annina Holmberg, Helsingin seurakunta

Lea Jehkinen, Taipaleen seurakunta

Tetiana Kirichenko, Helsingin seurakunta

Miila Liinanotko, Turun seurakunta

Jaana Pössi, Joensuun seurakunta

Riitta Rautamäki, Helsingin seurakunta

Anastasia Rossi, Helsingin seurakunta

Olga Sissonen, Joensuun seurakunta

Suomen ortodoksisen kirkon vuonna 1935 perustama Pyhän Karitsan ritarikunta (PKR) on hengellinen ritarikunta, jonka suurmestarina toimii Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa. Se on Suomen ainoa ritarikunta, jonka ylläpitäjänä toimii jokin muu kuin valtio. Ritarikunta myöntää erilaisia kunniamerkkejä ansioista kirkon palveluksessa tai työstä sen hyväksi.

Ritarikunnan kunniamerkit ovat alenevassa arvojärjestyksessä seuraavat: suurristin komentajamerkki, 1. luokan komentajamerkki, 2. luokan komentajamerkki, 1. luokan ritarimerkki, 2. luokan ritarimerkki, 1. luokan mitali ja 2. luokan mitali.

Näistä tunnetuin lienee kirkollisessa kasvatustyössä ansioituneille äideille jaettava Pyhän Karitsan ritarikunnan 1. luokan ritarimerkki.

Pyhän Karitsan ritarikunnan kunniamerkin saajaa voi mietityttää, koska merkkiä on sopivaa käyttää ja millaiseen asuun sen voi yhdistää. Niinpä Aamun Koitto on julkaissut aiemmin jutun siitä, millä tavalla kunniamerkkejä voi käyttää.

Monia armorikkaita vuosia palkituille!