Tuohus palaa Jumalanäidin ikonin edessä
Ajassa

Ampumavälikohtaus koulussa Vantaalla: Arkkipiispa Leo ilmaisi osanottonsa kuolleen 12-vuotiaan läheisille ja kouluyhteisölle

Tikkurilan ortodoksiseen kirkkoon odotettiin kirkkaan tiistain aamuna liturgiaan koululaisia juuri Viertolan koulusta, jossa tapahtui 2. huhtikuuta ampumavälikohtaus. Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa ilmaisi viipymättä osanottonsa uhrin läheisille ja koko kouluyhteisölle Suomen ortodoksisen kirkon puolesta. Tikkurilan ortodoksinen kirkko on avoinna rukousta ja hiljentymistä varten 2.4. kello 15-18.
| Teksti: Vlada Wahlstén, Maria Hattunen, Susanna Somppi | Kuva: Sergei Dolgov/iStock
Tuohus palaa Jumalanäidin ikonin edessä
Kirkas tiistai 2. huhtikuuta toi mukanaan järkyttäviä uutisia Vantaalta. Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo esittää Suomen ortodoksisen kirkon puolesta osanottonsa Viertolan koulussa sattuneessa kouluampumisessa menehtyneen lapsen läheisille ja koko kouluyhteisölle.
Helsingin ortodoksisen seurakunnan kirkoissa muistetaan rukouksissa kaikkia, joita tämä tragedia koskettaa – erityisesti kahta loukaantunutta nuorta, heidän läheisiään ja heitä nyt eri tavoin auttavia.
Kristuksen taivaaseenastumisen kirkko Tikkurilassa (Läntinen Valkoisenlähteentie 48) on avoinna  2.4. kello 15-18. Paikalle voi tulla sytyttämään tuohuksen ja rukoilemaan. Rovasti Mikael Sundkvist on paikalla keskusteluapua varten
Poliisi tiedotti tiistaina, että ampumakohtauksessa on kuollut  koulun 12-vuotias oppilas. Lisäksi kaksi 12- vuotiasta oppilasta on vakavasti loukkaantunut. Myös tekijä on saman ikäinen koulun oppilas.

Tikkurilan kirkkoon odotettiin aamulla koululaisia juuri Viertolan koulusta

Tikkurilan ortodoksiseen kirkkoon odotettiin 2. huhtikuuta koululaisia kirkkaan viikon liturgiaan juuri Viertolan koulusta, jossa ampumavälikohtaus oli tapahtunut. Paikalle odotettin kaikkiaan yli 75 oppilasta. Kirkkoon saapuikin tapahtuneesta johtuen vain reilu 20 oppilasta toisesta koulusta. Viertolan koulun oppilaat eivät voineet tulla paikalle turvallisuussyistä.

Tuokoon pääsiäistropari lohdutusta tähän hetkeen:

”Kristus nousi kuolleista, kuolemalla kuoleman voitti ja haudoissa oleville elämän antoi!”

Iankaikkinen muisto tänään ampumavälikohtauksessa Vantaalla kuollelle lapselle!  Rukoilkaamme myös loukkaantuneiden uhrien puolesta.

Herra, armahda!

Uutisen julkaisi ensimmäisinä kirkkomme osalta Helsingin ortodoksisen seurakunta.